If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Здравейте колеги
имам един въпрос... тъй като малко се захлади и реших да си пусна малко парното и .... изненада като взе да духа и като засмардя на напикани котки УЖАССССС не се диша . Филтъра на климатика сам го сменял преди 2месеца. От какво може да е това нещо?
Извинявайте ако греша, ама от прочетеното останах с впечатление, че процедурата със спрея не е направена както трябва...
Правилен начин /който бай дъ уей е описан и на самия флакон/:
Махаш филтъра на купето и го хвърляш....пускаш климатика на мин. темп и макс. сила на духане и започваш да пръскаш със спрея върху вентилатора, който е точно под премахнатия филтър....пръскаш известно количество, след което промрняш потока на въздъха /например ако досега е духало напред и в краката, променяш го да духа към челното стъкло/ и продължаваш да изпразваш спрея.
Целта е да изпръскаш целия спрей в колектора на вентилатора и въздуха да премине през всички тяъби на системата.Не се пръска в тръбите а само в колектора!!!...защото микроорганизмите, коити предизвикват смрадта се развиват главно върху охлаждащия радиатор.
След като спрея свърши, оставяш да подуха още 10-15 мин.
Поставяш нов филтър и си готов.
темата е малко старичка, но реших да пиша в нея.
Вчера направих операцията "килл ем олл" с антибактериалния спрей.
А сега да видим.
този с който аз пръсках (не е същия от линка) има ефект вече около 1 година при положение, че сменям филтъра със смяната на маслото т.е. 2х след пръскането
мисля да повторя, като сменя филтъра, че от пролетта яко се задръства с пухчета, цвят и всякаква летяща гняс, особено в "чистата" ни столица
Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.
цял флакон изпръсках на Safety air на фирма Stac Plastic и резултата е 3-4 дена мирише от спрея и после пак същата работа
На един приятел му бяха мушнали някъде нещо да му смърди, но не се сещам как и на каква кола беше, но той също така не можеше дълго да открие що вони на пор вътре.....
"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
някой има ли впечатления от този препарат за почистване на гадни миризми от климатици.
има ли ефект, ако има за колко време е
гадния мирис е от стар филтър, аз го сменан всяка пролет[/quote:wbtw5bor]
Ако не е била чистена системата дълго време, само със смяна няма да се размине. Трябва си пръскане. Аз пръсках есента и едва наскоро сякаш взе да се поусеща миризмичка, а климатика не го спирам
_______ 146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
цял флакон изпръсках на Safety air на фирма Stac Plastic и резултата е 3-4 дена мирише от спрея и после пак същата работа
На един приятел му бяха мушнали някъде нещо да му смърди, но не се сещам как и на каква кола беше, но той също така не можеше дълго да открие що вони на пор вътре.....
иСЕГА ПАК КАТО ПУСНАХ КЛИМАТИКА И КАТО ГО СПРА ДА КАРА САМО НА ВЕНТИЛАТОР И ПАК ЗАСМЪРДЯВЯ
какво да го правя вече незнам
Отиваш в някой Бриколаж или Практикер и си купуваш Professional AIRCO CLEANER. http://www.samad.com.mk/pod/000580_1.jpg Махаш филтъра на купето вкарваш маркучето през вентилатора и обилно напръскваш. Чакаш малко и пускаш вентилацията. След това вкарваш маркучето колкото може във всички калапи на купето и пръскаш като същевременно и издърпваш. От спрея излиза пяна и мирише свежо
'08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S * Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E
тоя препарат само за авто климатични системи ли е?! щото климатика в всекидневната като го пусна смърди отвратително.трябва му да поработи поне 20 мин на отворен прозорец за да му мине и на другия ден пак...
става ли с тоя спрей да го обработя?
тоя препарат само за авто климатични системи ли е?! щото климатика в всекидневната като го пусна смърди отвратително.трябва му да поработи поне 20 мин на отворен прозорец за да му мине и на другия ден пак...
става ли с тоя спрей да го обработя?
Точно това ми се върти в главата и на мен от няколко дена Мисля да пробвам. така и така ще си взема за колата.
БТВ точно същия препарат, който показа Неокил, ползвах. Изпръскахме един флакон на моята и на един пасат и няма ядове. Дори не съм тикал тръбичката във въздуховодите, но самата миризма не беше много силна и преди това.
_______ 146 JTD - ex
Renault Megane II 1.5 dci - ex Nissan Qashkai 2.0 CVT - current
Да ви кажа много често смрадта на домашните климактериуми идва от ваничката на конденза - тя като блатяса и стаа яко мириЗ. Аз на моя климатик си я разголобявам и я чистя ама принципно не е работа за всеки. При мен става много лесно даже отверка не ми трябва. ООООбаче на един приятел беше страшно да стигнем до НеЯ мамка и.... Повечето фирми за климатици предлагат тази услуга за някой 50 лв-ка
'08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S * Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E
Comment